Private Albert Laubenstein

Private Albert Laubenstein

Het is voor de Royal Canadian Legion Branch 005 een bijzondere gelegenheid om namens de Canadese Defensie Attaché voor het Koninkrijk der Nederlanden, Kolonel Mike Hogan, de hernieuwde teraardebestelling aan te kondigen van Canadees Militair van de Tweede Wereldoorlog, Soldaat Albert Laubenstein op de Canadese Oorlogsbegraafplaats in Bergen op Zoom.

Soldaat Laubenstein is gedood in actie tijdens de heftige strijd om Kapelsche Veer, op 26 januari 1945. Hij was lid van de B-Company, het Lincoln&Welland Regiment, RCIC, hij was 30 jaar oud. Geboren in Saskatoon, Saskatchewan, was Albert Laubenstein de zoon van George Laubenstein en Dorothy Laubenstein op 12720-66 Street, Edmonton. Op het moment van Albert’s overlijden was mevrouw Laubenstein weduwe.

Soldaat Laubenstein’s lichamelijke resten en persoonlijke eigendommen zijn ontdekt op 20 juni 2014 door de Bergings- en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht in de buurt van Sprang-Capelle in Nederland in wat leek op een verloren gegaan veldgraf.

De Canadian Armed Forces, onder leiding van de commandant van het Lincoln&Welland Regiment, zullen Soldaat Laubenstein herbegraven op

Bergen op Zoom Canadese Oorlogsbegraafplaats
Op
6 mei 2015 om 13.00 uur
Ruytershoveweg

Een ieder is hartelijk welkom deze militaire teraardebestellingsceremonie bij te wonen.

Meer achtergrond informatie is te vinden op de websites van de Canadese overheid:

Artikel 1

Nieuwsbericht

rememberpoppy 4-11-2013