Overleden comrades RCL

Honour Roll

Although they are gone their memory will remain with us forever … Lest We Forget.

In Memoriam Howard John Miller * 19 maart 1938 – 11 februari 2018

 

Op 11 februari jongsleden is comrade Howard Miller onverwacht overleden op zijn vakantie adres op Lanzarote. De familie heeft aangegeven intens verdrietig te zijn, maar dankbaar dat pijn en lijden hem bespaard zijn gebleven.

Howard was als “oudste” meer dan 25 jaar lid van de Royal Canadian Legion en de nestor van de Poppy Campagne in Zandvoort. Al kon hij niet meer actief de Poppies uitreiken aan het publiek  rond Remembrance Day op 11 november, hij wilde na afloop altijd op de hoogte worden gebracht van de dagresultaten.

De uitvaartplechtigheid van Howard heeft intussen plaatsgevonden. Moge hij rusten in vrede.

 

                                                   

 

Lest we forget.

 

In Memoriam Comrade Willem van Lith * 25 augustus 1940 – † 24 augustus 2016

Willem v Lith

 

Op 24 augustus 2016 is Willem van Lith (75), voorzitter van de Bond van Wapenbroeders, afd. Amstelland en lid van RCL Branch 005, overleden. Hij was sinds zijn 17e jaar beroepsmilitair bij de Koninklijke Marine en werd uitgezonden naar Nieuw-Guinea (’61 – ’62).  Hij heeft niet rechtstreeks deelgenomen aan oorlogshandelingen. Zichtbaar zijn in de maatschappij als veteraan karakteriseerde zijn burgerschapsgevoel. “Elkaar de hand geven, respect voor elkaar tonen, elkaar accepteren: dát is vrede …” was zijn stellig motto. Willem ontving voor zijn werk een aantal belangrijke onderscheidingen.

 

Laten we hem niet vergeten.

 

In Memoriam Comrade Jan Griekspoor * 5 augustus 1934 – † 22 september 2016

FB_IMG_1474616635012

Op donderdag 22 september 2016 heeft onze comrade Jan Griekspoor het aardse voor het hiernamaals verruild. Jan is, verzwakt door zijn ziek zijn, in stilte heengegaan. Zoals hij dat zelf wilde. Hij was tot het laatste van zijn krachten aanwezig bij en bezig met de herdenking aan anderen. Deelname in de RCL005 Colour Party was voor hem vanzelfsprekend, al kon hij dat op het laatst niet meer. Toch was hij aanwezig bij herdenkingen en plaatste dan altijd zijn “Poppy”-kruisje als eerbetoon aan de overleden kameraden. Een ingetogen en zeer gewaardeerd mens is niet meer in ons midden. Wij wensen hem een goede reis.

Lest we forget.

 Jan Griekspoor met kruisjes                                                                      FB_IMG_1474616660999                                                                                         

 

In memoriam Comrade Henk Minne. * 13 juli 1941 † 9 mei 2016

Henk 1

Op 9 mei 2016 hebben we het bericht gekregen dat onze  zeer  gewaardeerd comrade Henk Minne is overleden. Na een lang ziekbed heeft Henk dan toch zijn ogen voorgoed gesloten. We wisten dat het slecht met hem ging,maar dan toch komt dit bericht onverwacht.  Dit is zeker een triest bericht. Hij was een VMD (Vereniging Militair Depot) man in hart en nieren en ook had hij RCL Branch 005 in zijn hart gesloten. Elk jaar was hij nadrukkelijk aanwezig in Wageningen in zijn oude Luchtmacht uniform en zijn onafscheidelijke  Canadees voertuig.

Henk 2

Ook was hij tijdens vele  Colour Party’s aanwezig en altijd trots om een van de vlaggen te mogen dragen. Je kon met hem uitgebreid over de oorlog praten en je kreeg ook alle mogelijke  informatie van hem. Wat zullen we hem missen. Maar we zullen hem nooit vergeten. We wensen de familie heel veel sterkte met dit enorme grote verlies.

Gert-Jan van ‘t Holt * 12 feb 1941 †15 okt 2014

Gert-Jan van ’t Holt naast HKH Prinses Margriet bij de opening van het Informatie Centrum op de Canadese Begraafplaats in Holten.
Gert-Jan van ’t Holt naast HKH Prinses Margriet bij de opening van het Informatie Centrum op de Canadese Begraafplaats in Holten.

Gert-Jan van ’t Holt was een bevlogen mens die vele uren besteedde aan het vervolmaken van zijn levenswerk: het vastleggen van verhalen over gesneuvelde Canadese oorlogsveteranen.Hij is de grondlegger van het informatie centrum op de Canadese Begraafplaats in Holten. Ook was hij als voorzitter van de Stichting Welcome Again Veterans heel nadrukkelijk bezig met de organisatie van het 70ste bevrijdingsjaar 2015. Hij was lid van RCL Branch 005 vanaf de oprichting in 2003.

Reginald Carl Bonnar * 5 juli 1941 †19 april 2014

Reginald Bonnar May 2010

Op 20 april 2014 bereikte ons het droevige nieuws van het overlijden van Reg Bonnar, onze Zone commandant van The Royal Canadian Legion Zone Europe. Tijdens de Zone meeting merkten we voor het eerst dat Reg toch erg ziek was. In de week voor Pasen ontvingen wij een bericht dat Reg was opgenomen in het ziekenhuis. Daarna ging het snel minder goed met Reg.

Reg was een liefdevolle, geliefde en toegewijde man met veel belangstelling voor iedereen. Hij hield de tradities en waarden van de Royal Canadian Legion erg hoog in zijn vaandel. Onze gedachten gaan uit naar zijn vrouw Meggie, zijn kinderen en kleinkinderen. RCL Zone Europe verliest met hem een groot leider. We zullen hem altijd in onze herinnering houden.

Reg, Rest in Peace.

We will never forget.

Bob Veenstra † 5 juni 2012

Bob was een zeer actief en trots lid van de Legion en zal zeker gemist worden door allen die het genoegen hadden om hem te kennen. Aan zijn partner Marga werd uitgebreid medeleven betuigd door zijn comrades van de Legion. Bob was een gewaardeerd lid van Branch 005. Bob trad tot het Legion toe in de periode dat de branch in Nederland nog in oprichting was. Hij was als lid zeer betrokken en heeft deel uitgemaakt van het bestuur van Branch 005. Hij zal worden herinnerd als een fijn comrade met een grote interesse in het legioen en haar leden. Er kon altijd een beroep op hem worden gedaan bij het zoeken naar oplossingen om het imago van het legioen te verbeteren omdat zijn aanpak altijd in ieders belang was. “We shall remember him”

Henk Bakker *1918 † Dec 2011


Henk was een veteraan van de Tweede Wereldoorlog en was een trots en lang gevestigd lid van de Royal Canadian Legion. Henk werd door leden van de Koninklijke Nederlandse Luchtmacht en zijn comrades van de Royal Canadian Legion branch 005 naar zijn laatste rustplaats op de algemene begraafplaats te Huizen in Nederland gedragen. ” We shall remember him”.

Petrus Henricus Dekker *12 Feb 1929 † 4 Jan 2011


Peter was een zeer actief en trots lid van de Royal Canadian Legioen en zal zeker gemist worden door allen die het genoegen hadden om hem te kennen. Door zijn comrades van de legion werd medeleven betuigd aan zijn vrouw Susan en aan verdere familie. Peter was een gewaardeerd lid van Branch 005. Peter trad tot de branch toe toen deze in het verleden in Nederland nog werd opgericht. Hij was zeer betrokken en was een man waar op altijd gerekend kon worden wanneer een colourparty samengesteld moest worden. Naast de ceremonieën in Nederland nam hij zo vaak als hij maar kon, ook deel aan de herdenkings-ceremonieën in Werl, Duitsland en in Frankrijk. Hij zal worden herinnerd als een fijn comrade met een grote interesse in het legioen en haar leden. Op hem kon altijd een beroep worden gedaan bij het zoeken naar oplossingen om het imago van het legioen te verbeteren omdat zijn oplossing altijd in ieders goede belang was. “We shall remember him”.

 Rob Heijnem * † 6 May 2009

Andre Liefrink * †. Geen verdere informatie over bekend