In Memoriam R.P.F. (Remco) Seijn

In Memoriam 

Remco Seijn

R.P.F. (Remco) Seijn
Luitenant-Generaal b.d. en (oud) Voorzitter van de Stichting Bevrijding45

Dordrecht 30 sept 1948 – Portugal 27 sept 2015 

Tot ons grote verdriet delen wij u mede dat de (oud) voorzitter van de Stichting Bevrijding 45, Lt. Gen. b.d Remco Seijn gisternacht plotseling is overleden.

Met grote verslagenheid en verbijstering heb wij kennis genomen van het totaal onverwachte overlijden van Remco. Jarenlang heeft hij met RCL005 veel en goed samen gewerkt aan allerlei projecten in Apeldoorn en Gelderland, waarbij de herdenkingen aan de Canadese veteranen en bevrijding van Apeldoorn door Canadese troepen altijd centraal stonden. Voorbeelden te over. Om er een paar uit te lichten: de jaarlijkse Remembrance Day bij het monument “de man met de twee hoeden” in Apeldoorn, maar zeker ook het organiseren van de komst van vele Canadese Veteranen naar Nederland in de jubileumjaren. Hierbij verzette hij zich vooral in dit jubileumjaar 2015  tegen de plannen die de Gemeente Apeldoorn had met o.a. de route van het defilé.

Remco Seijn was een buitengewoon aimabel, vriendelijk en toegewijd persoon, die zich sterk maakte voor alle veteranen in het algemeen, maar in bijzondere mate zeker ook voor de Canadese veteranen. Remco was een mensen-mens waar je altijd op kon rekenen.

 

Maandag, 28 september 2015