Drill Cane van de Royal Canadian Electric Mechanical Engineers met eerbetoon overgedragen door de Regimental Sergeant Major Luc Moreau aan de Royal Canadian Legion 005 Liberation of the Netherlands.

Het was niet alleen weer een eer om op de derde dag van de Nijmeegse vierdaagse, met onze Colour Party deel te nemen aan de Canadese ceremonie op de begraafplaats in Groesbeek, maar daarnaast vond er een indrukwekkend moment plaats voor onze Legion Branch.
Aangezien de Royal Canadian Legion Branch 005 al vele jaren op de Groesbeekse begraafplaats deelneemt aan de 4 daagse Ceremonie met een Canadees contingent, vonden de Canadezen dat, nu de tijd daar was, dit met een mooi symbool en gebaar kenbaar te maken aan onze Branch 005. Hoe mooi en overweldigend om mee te maken dat de Regimental Sergeant Major Luc Moreau van de RCEME zijn persoonlijke “Drill Cane” aanbood aan onze President Gerard Hendriks en deze vervolgens aanvaarde en weer doorgaf aan onze Sergeant at Arms, Martin Reelick, met die belofte dat deze met alle eer zal worden gedragen en doorgegeven aan ook de opvolgende Sgt at Arms’s in de toekomst. Een historisch moment voor de hele RCL Branch 005 Nederland. De volgende eenheden die deelnamen aan de Nijmeegse vierdaagse ondersteunden deze bijzondere overdracht met volmondige goedkeuring.

Royal Canadian Navy

Team MARLANT (Halifax)
Team HMCS Donnacona (Montreal)

Royal Canadian Air Force

Team 12 Wing / 423 MH Squadron (Shearwater)
Team 22 Wing (North Bay)

Canadian Army

Team Royal Canadian Artillery School (Gagetown)
Équipe 3e Bataillon Royal 22e Régiment (Valcartier)
Team Calgary Highlanders (Calgary)
Team Ontario Regiment (RCAC) (Oshawa)
Team Saskatchewan Dragoons (Moose Jaw)
Team Queen’s Own Rifles (Toronto)
Équipe 5e Bataillon de Service (Valcartier)

Military Personnel Command

Team Royal Military College of Canada (Kingston)
Vice Chief of the Defence Staff

Team National Capital Region (Ottawa)

Ook het compliment van Brigadier -General Holt (ret) was overweldigend voor het optreden van de colour party op de Canadese begraafplaats in Groesbeek. Outstanding !!

The Royal Canadian Legion Branch 005 Nederland dankt het Canadese Contingent en met name de RSM, van de RCEME voor deze ongekende historische gift.
Lets we forget !

    

Transferal Drill Cane during 4-Days Marches in Nijmegen